tirsdag den 3. februar 2015

Så fik 1.ab. en e-mail fra Mia, som bor i Skagen. Mia har venner i skolen, men hun har et lille problem... Det problem håber Mia, at eleverne i 1.ab kan hjælpe Mia med.


Kære 1.a & 1.b

Jeg hedder Mia og jeg bor i Skagen – Det ligger helt på toppen af Danmark. Jeg går på en lille byskole. Jeg synes, at jeg har mange venner i skolen – både i min egen klasse og på skolen. Min bedste ven går i 2.klasse.

Jeg leger både med drenge og piger. Nogen gange sjipper jeg med pigerne, andre gange leger jeg fangeleg med drengene, og endnu andre gange leger vi både drenge og piger sammen.
En gang imellem spiller jeg også fodbold. Jeg er ikke særlig god til det, men jeg spiller alligevel, når nogen spørger mig. - Jeg synes faktisk det er rigtig sjovt, når vi er mange der spiller fodbold.

For 10 dage siden kom der en ny pige i klassen – Hun hedder Sanne og hun har før boet i Sønderborg. Hun taler lidt anderledes, og nogengange griner børnene i klassen, når hun siger noget. Nogengange kommer jeg også til at grine med. Så siger vores lærer, at vi skal holde op, og så holder vi op – Eller nogen af os holder op. 

For nogle dage siden, da vi spillede fodbold kom Sanne hen til os og spurgte om hun måtte være med til at spille fodbold
Jeg skulle lige til at sige ja, men så sagde Søren ”nej, vi er allerede alt for mange med i legen”.

Så gik Sanne – Hun sparkede til en sten resten af frikvarteret. Helt alene. Da det ringede ind begyndte det at gøre ondt i min mave. 

Jeg har fortalt min mor og far, at jeg nogengange har ondt i min mave – men jeg har ikke fortalt dem hvorfor. Vi har besøgt lægen tre gange, men han siger, at jeg er sund og rask. ”Din mave fejler intet” siger han.

I går kom Sanne hen til mig, og spurgte om jeg vil lege med hende i sandkassen – Men så hviskede Tea, at jeg aldrig mere skulle lege med hende, hvis jeg sagde ja til at lege med Sanne i sandkassen. Derfor jeg sagde nej til Sanne – og nu har jeg ondt i maven igen.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, for jeg synes, at det er synd for Sanne, og jeg har ikke lyst til at have ondt i maven mere.

Kan I hjælpe mig?


Kærlig hilsen, Mia

Hvor ligger Skagen? Hvor er Sønderborg?Elevernes råd til MIa

  • Fortæl din lærer sandheden
  • Vær stærk og leg med Sanne - Lyt ikke til, hvad de andre siger
  • Lav regler i klassen fx. man må ikke sige nej til leg i skolen
  • Sig til de andre, at du vil have Sanne med
  • Leg med Sanne uden for skoletiden
  • Fortæl dine forældre, hvorfor du har ondt i maven
  • Lav venskabslege i skolen fx. Hvad er du god til?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar